Kotipalvelu

Pesen ikkunat puolestasi -nauti sinä maisemista

Nykyään yhä useampi teettää ikkunanpesun muilla ja säästää näin aikaa ja vaivaa. Ikkunanpesusta saa myös kotitalousvähennyksen. Ikkunanpesun voi ostaa myös lahjaksi!! 

Hinta:

33 € /tunti arkisin klo 16 asti

36 €/tunti arki-iltaisin klo 21 asti

42 €/tunti viikonloppuisin

Hintaan lisätään alv 24 %.

Alv 0 % palvelut myydään sosiaalihuollon tarpeessa olevalle henkilölle (jonka toimintakyky on alentunut esimerkiksi iän tai sairauden takia). 

Olen myös Hoivakartan kumppaniyrittäjä. Muut kumppaniyrittäjät tarjoavat myös hoivapalvelua.

 

Kotitalousvähennys: 

Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista. Tavanomaista kotitaloustyötä on muun muassa siivous, pyykinpesu, ruoan laitto, nurmikon leikkaus ja lumenluonti.

Kotitalousvähennys on 45 % työn osuudesta, jos työn on tehnyt ennakonperintärekisteriin merkitty yritys. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöä kohden vuodessa. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuodessa on 2400 euroa henkilöä kohden. Samassa taloudessa asuvan pariskunnan saama kotitalousvähennys on tällöin jopa 4800 euroa.

Kotitalousvähennystä ei saa, jos samaa työtä varten on saatu omaishoidon tukea, lasten kotihoidon tai yksityisen hoidon tukea tai työnantajalle maksettavaa palkka- tai matalapalkkatukea. Kunnan myöntämä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluseteli estää myös vähennyksen.

 
Esimerkkilaskelma:

Ikkunanpesu 3 tuntia

Työn osuus: 3 x 40,92 € = 122,76 € (alv 24%)

(=verottajalle ilmoitettava summa)

Kotitalousvähennys 45 % työn osuudesta eli 45 % x 122,76 € = 55,24 €

Itselle maksettavaksi jää 122,76 € - 55,24 € =  67,52 €/kk